Tel: 2662032100 | MailSSS

Στοχευμένη και την φετινή χρονιά η προβολή των Παξών στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia Θεσσαλονίκης

Στην 32η  διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia , την κορυφαία τουριστική έκθεση της Ελλάδος , που πραγματοποιήθηκε  στη Θεσσαλονίκη  18-20  Νοεμβρίου , συμμετείχαν οι Παξοί.

Τα επτά νησάκια των Παξών   προβλήθηκαν ως συστάδα νησιών στο Β. Ιόνιο – 7 ΜΙΚΡΑ  νησιά , μέσα στα Επτάνησα, ένας μεγάλος ΜΥΘΟΣ- ως τόπος  ειδυλλιακός , ερωτικός , αλλά και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλους , με ιδιαίτερη έμφαση στα γραφικά λιμανάκια ,τις ονειρικές παραλίες,  στις θαλάσσιες σπηλιές και τη ζεστή φιλοξενία , το καλό φαγητό , ενώ παράλληλα υπογραμμίστηκε η εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας οδού στο νησί  .

Σε όλα τα ΜΜΕ που απεστάλησαν  ενημερωτικά δελτία πολύ πριν την έναρξη της έκθεσης αλλά και κατά την διάρκεια αυτής  .

Σε συνεργασία επίσης με  τα τοπικά ραδιόφωνα  της πόλης της Θεσσαλονίκης  δόθηκαν τηλεφωνικές αλλά και ζωντανές συνεντεύξεις  από τον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Τουρισμού  Παξών  κ. Γιώργο Λύχνο και προωθήσαμε τους Παξούς , ως μοναδικό προορισμό υπογραμμίζοντας  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προορισμού ,Παξοί  .

.Με δεδομένη τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών των δύο εκθέσεων Philoxenia –Hotelia ,επιβεβαιώθηκε  ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος της έκθεσης, στην ευρύτερη περιοχή και δεν μπορούσαμε να λείπει το νησί μας .

Η συνολική επισκεψιμότητα  αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα , ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι.

Συνολικά 621 εκθέτες και  383 hosted buyers από 34 χώρες ,εμείς  είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι  από το ενδιαφέρων των μακεδόνων  επισκεπτών  αλλά και των  βαλκάνιων  τουριστικών πρακτορείων για το νησί μας.

Στα πλαίσια του παράλληλου Συνεδρίου "Re Branding Προορισμών" , όπως και της ημερίδας με τίτλο « Καινοτόμες Προσεγγίσεις στη Διοίκηση Τουρισμού & Φιλοξενίας: Από τη Θεωρία στην Πράξη», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με διοργανωτές το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης,-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - επικοινωνήσαμε με εμπειρογνώμονες και καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και  με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη ,για τη σημασία δημιουργίας μιας διακριτής ταυτότητας του προορισμού με επαγγελματικό τρόπο και όχι αυθαίρετα για στοχευμένη επικοινωνία και προσέλκυση του κοινού , της  προώθησης των Παξών , κάτι το όποιο έχουμε ήδη θέσει ως προτεραιότητα μας   .

Στο περίπτερο της ΠΙΝ μεταξύ άλλων ήταν παρών ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ.Κώστας Νικολούζος  ,η Αντιπεριφεριαρχής κα Νικολέτα Πανδή, ο Αντιδήμαρχος κ.Βασίλης Καββαδίας , ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου κ.  Αντώνης Νικολουδάκης

Ο Δήμος Παξών  ευχαριστεί την Π.Ι.Νήσων , τον Αντιπερειφερειάρχη Τουρισμού κ.Σπύρο Γαλιατσάτο και το υπαλληλικό προσωπικό των φορέων για την αγαστή συνεργασία ,  ευχαριστούμε επίσης  την HELESPO και την Δ/ση της για την προώθηση του διαγωνισμού μας –Το φιλί των  Παξών στην αγκαλιά του Ιονίου – και όλους τους χορηγούς   για την  στήριξή τους ,οι οποίοι φέτος τριπλασιάστηκαν .

Η εικόνα των όμορφων νησιών των Παξών βελτιώνεται ακόμη περισσότερο ,  χάρη στις άοκνες προσπάθειες αυτής της νεοσύστατης αλλά δυναμικής ομάδας τουριστικής προβολής, του Δημάρχου κ Σπύρου Βλαχόπουλου, τις επιθυμίας  των επιχειρηματιών του νησιού , ,καθώς και της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

Ως Επιτροπή Τουριστικής Προβολής  επιβεβαιώνουμε τη βούλησή μας για συνέργειες με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους επιχειρηματίες  με μόνο γνώμονα της πρόοδο και ευημερία των Παξών αλλά και ολόκληρου του Ιονίου .

 

-ο-                                             -τα -

Πρόεδρος Ε.Τ.Π .Π                                   Μέλη

Γ.Λύχνος                                          Αυγ.Φαναριώτης

Χρ.Γραμματικός

Μικ. Μπογδάνου

Ε.Χρήστου

Στοχευμένη και την φετινή χρονιά  η προβολή των Παξών στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia  Θεσσαλονίκης Στοχευμένη και την φετινή χρονιά  η προβολή των Παξών στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia  Θεσσαλονίκης Στοχευμένη και την φετινή χρονιά  η προβολή των Παξών στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia  Θεσσαλονίκης Στοχευμένη και την φετινή χρονιά  η προβολή των Παξών στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia  Θεσσαλονίκης


PHILOXENIA, ΕΚΘΕΣΗ,

{