Tel: 2662032100 | Mail



SSS

Eργο ανάπλασης στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                         Παξοί,  01.12.2016

Θέμα : Αποπερατώθηκε  το έργο ανάπλασης στη γειτονιά  των Αγίων  Αναργύρων  και ο χώρος στάθμευσης στην είσοδο του Γάιου ( Δ.Ε.Η) .

Σημαντικά έργα ανάπλασης και ανάδειξης των περιοχών του νησιού  , σχεδιάζει και πραγματοποιεί ο Δήμος Παξών   με την ολοκλήρωσή των οποίων αναβαθμίζεται  αισθητικά η εικόνα του δομημένου  περιβάλλοντος στις γειτονιές το νησιού .

Μετά το έργο της όμορφης δημοτικής παιδικής χαράς στο κέντρο του Γάιου ,που  έλειπε από το νησί μας  και ήταν πολυετής η ανάγκη ύπαρξης του,ένα άλλο έργο αισθητικής ανάπλασης αλλά και προβολής των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων  τελείωσε ,αυτό της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος  χώρου  της γειτονιάς  των Αγ. Αναργύρων και μάλιστα  σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Σήμερα  η  γειτονιά  των  Αγίων Αναργύρων , που εξαιτίας των έργων της αποχέτευσης  είχε απαξιωθεί αισθητικά  για πολλά χρόνια αποκτά νέο πρόσωπο αναδεικνύοντας και την όμορφη εκκλησία .

Προχωρήσαμε στην  ανάπλαση του συγκεκριμένου αξιοποιώντας μέρος της μελέτης που είχε παραχωρήσει στον Δήμο μας ο αρχιτέκτονας  και φίλος του νησιού μας κ. Χριστόφορος Καρδάκης  , αποδίδοντας στον χώρο εκτός από την  παλιά του αίγλη και χρηστική αξία με έργα μικρής τοιχοποιίας ,σκάλα ,καθίσματα   και φυσικά την τοποθέτηση μιας κοινοτικής βρύσης όπου προϋπήρχε κάποτε στον ίδιο  χώρο .

Ουσιαστική συμβολή στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είχε  ο Πρόεδρος του Δ.Σ Παξών κ. Εμμανουήλ (Μανώλης) Βλαχόπουλος ενώ στην οργάνωση του όλου εγχειρήματος και στην μεταφορά των  υλικών   συμμετείχαν ενεργά και ο Αντιδήμαρχος κ. Αρσένης Λέκκας .

Επιβλέπων  μηχανικός του έργου είχε  οριστεί , ο μηχανικός του Δήμου μας   , κος  Κ. Αρβανιτάκης.

Πρόκειται για έργο  που χρηματοδοτήθηκε   από ιδίους πόρους και   προβλέπονταν   στο τεχνικό πρόγραμμα  και στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016  .

Να ενημερώσουμε ότι ήδη ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στη Δ.Ε.Η και ο χώρος   παραδόθηκε στους αυτοκινητιστές .

Ο συγκεκριμένος χώρος  θα διευκολύνει την στάθμευση  ντόπιων  και επισκεπτών  του νησιού ,κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες  που εμφανίζεται και το  πρόβλημα  στάθμευσης   .

Στόχος μας είναι η αναγέννηση της κάθε γειτονιάς και η αναβάθμιση  του δημόσιου χώρου, για ένα νησί ακόμη πιο φιλικό  και ευχάριστο στους κατοίκους του και στους επισκέπτες του.



ΕΡΓΑ,

{