Tel: 2662032100 | Mail



SSS

Συνεργασία δήμου Παξών και περιφέρειας Ιονίων νήσων

Τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο δήμο Παξών αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με το δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Βλαχόπουλο.
Ειδικότερα αποφασίστηκε να ανατεθεί από το δήμο Παξών προς την ΠΙΝ η εκτέλεση τριών έργων, εκ των οποίων τα δυο αφορούν στη διαχείριση στερεών αποβλήτων (δημιουργία πράσινου σημείου και σταθμού μεταφόρτωσης) και το τρίτο σε έργο αγροτικής οδοποιίας στους Αντίπαξους η συνεργασία κρίνεται αναγκαία διότι ο Δήμος Παξών δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία και έτσι η ΠΙΝ θα αναλάβει τον απαιτούμενο διαγωνισμό για τους αναδόχους .
Ακολουθούν τα έργα:

· «Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στο δήμο Παξών», π/υ 1.637.331 ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης αποβλήτων, την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων και προμήθεια εξοπλισμού οργάνωσης της διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων

· «Δημιουργία πράσινου σημείου και γωνιών ανακύκλωσης στο δήμο Παξών» π/υ 373.414 ευρώ. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πράσινου σημείου, γωνιών ανακύκλωσης και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας.

· Κατασκευή έργου αγροτικής οδοποιίας στους Αντίπαξους, π/υ 441.000 ευρώ.

Η ΠΙΝ θα αναλάβει τη δημοπράτηση και την εκτέλεση των παραπάνω έργων, η οποία θα γίνει μέσω προγραμματικών συμβάσεων με το δήμο Παξών.

Στα τρία παραπάνω έργα είχε αναλάβει την επικοινωνία και την συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Λύχνος




{