Tel: 2662032100 | MailΠαρουσία του δήμου Παξών στις τουρ. εκθέσεις Στοκχόλμης και Μιλάνου

Ο Δήμος Παξών μέσω της Επιτροπής Τουρισμού   συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Bit 2O15 η οποία έλαβε  χώρα από τις 12 Φεβρουαρίου έως 14 στον εκθεσιακό χώρο του Fiera Milano στην Ιταλία ενώ τις ίδιες ημερομηνίες στην Στοκχόλμη της Σουηδίας «έτρεχε» ο πλέον γνωστός διαγωνισμός « ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ»  που το αγκάλιασαν και τον διεξήγαγαν οι επιχειρηματίες του τόπου μας προσφέροντας μια ολοκληρωμένη  ειδυλλιακή  διαμονή στο νησί μας.

Το International Travel Fair, γνωστό ως Bit (Borsa Internazionale del Turismo) είναι ένα γεγονός που συγκεντρώνει  tour operators από όλο τον κόσμο,  μεγάλο ακροατήριο επισκεπτών, εραστές των ταξιδιών, την τηλεόραση και  τον τύπο.

Με την πάροδο των ετών η διεθνής έκθεση Bit έχει γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης και αναφοράς για τους ιθύνοντες του τουρισμού, τους  επαγγελματίες και  τους αγοραστές , που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές και τομείς της τουριστικής βιομηχανίας.

Φέτος  περισσότεροι από 1.400  διεθνείς   και Ιταλοί   αγοραστές (hosted buyers), φιλοξενηθήκαν , περισσότερες από 1.900 συμμετέχουσες εταιρίες και  65.000 επαγγελματίες επισκέπτες .

Η Bit, το Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού αποτελεί  ένα μοναδικό γεγονός όσον αφορά το μέγεθος και τον επαγγελματισμό των συνομιλητών και συμμετεχόντων.

Το διήμερο του  Σαββατοκύριακου η έκθεση παρέμεινε ανοικτή για το κοινό, με σκοπό την συνάντηση με τους τελικούς αποδέκτες, αντιλαμβάνοντας και κατανοώντας έτσι τις αναδυόμενες ανάγκες και τις μελλοντικές προσφορές , ενώ όπως και  σε κάθε έκθεση ο Δήμος μελετά τις νέες τάσεις και τρόπους τουριστικής προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος  .

Τέλος, στην έκθεση Bit  -Μιλάνο ,υπήρχε άφθονος χώρος για συζήτηση και θεματολογικά Workshps (συναντήσεις εργασίας )  στα οποία συμμετέχουν  εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτορείων και βασικών επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού  , o Δήμος Παξών προώθησε  διαφημιστικό υλικό σε αυτά , στους ενδιαφερόμενους τουρ. πράκτορες .

Η 2η έκθεση GREKLAND PANORAMA 2015 τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού - ΕΟΤ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου ενώ Exclusive Culinary Partner της έκθεσης είναι η GAEA.    Τιμώμενος Προορισμός της Έκθεσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η έκθεση GREKLAND PANORAMA αποτέλεσε υποστηρικτή του «Χαμόγελου του Παιδιού» και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης για τα eco labels Green Key και Blue Flags με παρουσίαση περιπτέρων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του Σουηδικού κοινού , είναι η 2η φορά που πραγματοποιείτε είναι η μοναδική αποκλειστική έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την χώρα μας στην Βόρεια Ευρώπη.

Οι συμμετοχές από τον ιδιωτικό κλάδο όπως και των τοπικών φορέων έφθασαν τους 165 εκθέτες, μία σημαντική αύξηση από την περσινή διοργάνωση, απόδειξη της μεγάλης απήχησης της διοργάνωσης αλλά και της σπουδαιότητας της Σκανδιναβικής αγοράς για τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα μας.

Τον Δήμο Παξών στο Μιλάνο εκπροσώπησε ο Δημ.Σύμβουλος  & μέλος της Επιτροπής Τουρισμού κος Αυγουστίνος Φαναριώτης .

Ο Δήμος Παξών ευχαριστεί για την αγαστή συνεργασία την Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων ,που είχε την ευθύνη για την οργάνωση του περιπτέρου με επικεφαλή τον Αντιπ/χη κ. Σπ.Γαλιατσάτο και φυσκά τους τοπικούς Παξινούς επιχειρηματίες που οργάνωσαν το δικό τους περίπτερο στην Σουηδική πρωτεύουσα και διοργάνωσαν για λογαριασμό του Δήμου Παξών το γνωστό πλέον διαγωνισμό..

Ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν με προτάσεις και δώρα για τα βραβεία των διαγωνιζομένων να επικοινωνήσουν με τον κ.Γ.Λύχνο στη ηλεκτρ. διεύθυνση islandofpaxos@gmail.com ,οι συμμετέχοντες καταχωρούνται και προβάλλονται μαζί με το νησί επιτυγχάνοντας έτσι διπλό στόχο με κυριότερο  το ¨άκουσμα ¨του νησιού μας σε κάθε γωνιά της Ευρώπης .

 

-O-                                                                               -Tα-

Πρόεδρος Επ. Τουρ.Προβολής                                           Μέλη

Γ.  Λύχνος                                                   Αυγ. Φαναριώτης Μικ.Μπογδάνου

Λ.Χρήστου

Χρ.Γραμματικός

* Το παρών ,7ημερο ταξίδι δώρο,του Διαγωνισμού της Στοκχόλμης ήταν προσφορά : Paxos Magic Holidays , Glyafada Beach Hotel ,τα Ταχύπλοα Παξών -Αντιπάξων ,το Παραδοσιακό Καΐκι , Αγ. Σεβαστιανός  (Θαλάσσιες εκδρομές), τις Ταβέρνες /Εστιατόρια :Kαπετάν Σπύρος  (Αντίπαξοι ) ,Ο Γύρος των Παξών , Carnayo rest ,Genesis rest.,Mediteraneum rest.

Παρουσία του δήμου Παξών στις τουρ. εκθέσεις Στοκχόλμης και Μιλάνου{