Tel: 2662032100 | MailΣυμμετοχή του Δήμου Παξών στην ΙΤΒ Βερολίνου

Ο Δήμος Παξών  σε συνέχεια του προγράμματος προβολής  του  νησιού των Παξών    συμμετείχε  από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου  2015   στη μεγαλύτερη Διεθνή Τουριστική Έκθεση , ΙΤΒ  της Γερμανικής πρωτεύουσας στο Βερολίνο  .

Περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 186 χώρες συμμετείχαν  στη φετινή ITB του Βερολίνου , η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί σημείο  επαφών  για όλη την υδρόγειο και σημείο αναφοράς για τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους .

Το παρών δίνει και ο Δήμος Παξών για πρώτη φορά με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής  (Ε.Τ.Π.Π)  , με τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό να είναι αρκετά ενθαρρυντικά , παρά την όποια στασιμότητα κρατήσεων από την Γερμανική αγορά τους δύο τελευταίους μήνες.

Στη διάρκεια της έκθεσης, ο Δήμος Παξών οργάνωσε με την βοήθεια του γραφείο του ΕΟΤ  , με συντονιστές τον κ. Γ. Λύχνο Πρόεδρο της Ε.Τ .Π.Π , το μέλος αυτής,  Χρ.Γραμματικό και φυσικά της  προϊσταμένης  κα. Ευτυχία Αϊβαλιώτου καθώς και την υπευθ/νη Δημ.Σχέσεων ΕΟΤ , κα Κατερίνα Αγαπάκη ,η οποία προώθησε στα ΜΜΕ της Γερμανικής αγοράς και στο δελτίο - event της  έκθεσης ,το διαγωνισμό του « Φιλιού των Παξών» .

O διαγωνισμός  ¨ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ¨   , « έτρεχε» τις 2 τελευταίες μέρες τις έκθεσης και περιλαμβάνει κάθε φορά ένα επταήμερο διακοπών  , με  διαμονή ,γεύματα , περιηγήσεις με σκάφος,  χαρίζοντας  μια ευχάριστη  νότα και χαμόγελα στο περίπτερο μας  .

Επίσης κατά την διάρκεια του διαγωνισμού ο Δήμος  προσέφερε ένα μικρό δείγμα ελληνικών γεύσεων .

Σημαντικές επισημαίνονται μεταξύ άλλων οι επαφές που έγιναν με ταξιδιωτικούς  δημοσιογράφους    για την προβολή των Παξών  ,   ως νέο τουριστικό προορισμό   εναλλακτικού τουρισμού  ,  κρυφών αποδράσεων , με έμβαση στην διαφορετικότητα , ενός μικρού νησιού για περιπατητικό και θαλάσσιο τουρισμό , «φτιαγμένο»  και για φυσιολάτρες  , ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα η  τοπική φιλοξενία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ,Κλειό  Βερίγκου (travel guide writer ) γερμανόφωνου οδηγού ,την δημοσιογράφο κα  Εlisabetta Giudrinetti τουριστικού οδηγού της ιταλικής αγοράς ,τον κ.  Peter van Riel του Ολλανδικού περιοδικού Μaasland ,  στους οποίους  προτάθηκε φιλοξενία για την συγγραφή ταξιδιωτικών  εντύπων και θα επισκεφτούν το νησί μας τον μήνα Μάιο και Σεπτέμβριο .

Η Επιτροπή Τουρισμού σε συνεργασία με τον EOT προώθησε  τον διαγωνισμό με κάθε διαφημιστικό μέσο , εντελώς δωρεάν , ενώ η Ε.Τ Π.Π συμμετείχε και στον ετήσιο χορό της Ένωσης των Ποντίων του Βερολίνου μετά  από πρόσκληση του κ. Ηρακλή Καρασαβίδη , μέλος του Δ.Σ του συλλόγου ,προσφέροντας   ως δώρο ένα ταξίδι στο νησί μας .

Ο Δήμος μας φιλοδoξεί  με την βοήθεια των τοπικών επιχειρήσεων να προβάλλει το νησί των Παξών και να συνδέσει  τον μύθο, του έρωτα  του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης με το ειδυλλιακό τοπίο του νησιού  , να αναδείξει τις ομορφιές του μέσα  από  στοχευόμενες  διαφημιστικές  δράσεις  , με  την βοήθεια των social media  άλλα και με την βοήθεια όλων όσων αγαπούν τον τόπο τους , ευελπιστώντας   να γίνει το νησί των Παξών  προορισμός για τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης .

Ο Δήμος Παξών φιλοξενήθηκε στο περίπτερο  της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  .   Στα εγκαίνια της έκθεσης  το περίπτερο της Π.Ι.Ν επισκέφτηκε  η νέα Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά .

Ευχαριστούμε  τον ΕΟΤ  ,τον Aντιπ/χη Ιονίων Νήσων  , κ. Σπ. Γαλιατσάτο  ,τον Αντιδ/χο  Κεφαλονιάς   Ευάγ .Κεκάτο για τις  προωθητικές επαφές με ξένους δημοσιογράφους  ,τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Κ. Νικολούζο για την συνεργασία , τον κ.Γ. Παπαβλασόπουλο υπάλληλο της Π.Ι.Ν  , τον Λευκαδίτη  κ. Αποστόλη  Θεοχάρη , οι οποίοι ακούραστα  έδιναν  πληροφορίες για το Ιόνιο , τον κ. Ηρακλή Καρασαβίδη για την  βοήθεια του στο  « Εvent»  και φυσικά όλες τις επιχειρήσεις των Παξών που προσέφεραν τα δώρα του διαγωνισμού.

 

-O ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ε.Τ.Π.Παξών

Γ.Λύχνος

-TΑ ΜΕΛΗ-

Αυγ. Φαναριώτης

Χρ .Γραμματικός

Χρ. Λάκης

Μικαέλα Μπογδάνου .

 

 

Συμμετοχή του Δήμου Παξών στην ΙΤΒ Βερολίνου               Συμμετοχή του Δήμου Παξών στην ΙΤΒ Βερολίνου


ITB, ΕΚΘΕΣΗ, ΦΙΛΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ,

{