Tel: 2662032100 | MailΟ Δήμος Παξών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2016»,

Παξοί ,   12/11/2016

 

 

Ο Δήμος Παξών έδωσε και φέτος, για 2η συνεχή χρονιά , το παρόν στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2016», που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου , το Λονδίνο .

Η Word Τravel Μarket  (W.T.M) αποτελεί ,το διεθνές τουριστικό γεγονός,  και έναν  σημαντικός δείκτης της κατάστασης του τουριστικού κλάδου και της ειδικότερα του τουριστικού ρεύματος της Αγγλικής αγοράς .

Επίσης αποτελεί μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και ανεκτίμητη πηγή πληροφόρησης τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων ,όσο και επαφών ,επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι συναντήσεις «πρόσωπο με πρόσωπο- be to be », σε ένα όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο.

Η γενική διάθεση και οι διάφορες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο αυτόνομο περίπτερο της ΠΙΝ  , επιβεβαίωσαν ότι το 2017 θα είναι έτος αισιοδοξίας για τον τουρισμό , εκτός απροόπτων και μάλιστα είναι θετικα τα μυνήματα και από την Αγγλική αγορά εάν η ισοτιμία ευρώ /λίρας διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα .

Στην φετινή  έκθεση συμμετείχαν  πάνω από δεκαοκτώ χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων οκτώ περίπου  αντιπροσώπων εταιριών - οργανισμών , οι οποίοι συμμετέχουν εκτός των άλλων στα δεκάδες  σεμινάρια- συνέδρια που διοργανώθηκαν στη  WTM καλύπτοντας όλους τους  τομείς τουρισμού.

Σημαντικές μεταξύ άλλων οι επαφές που έγιναν με ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους , διαχειριστές ταξιδιωτικών εμπειριών (blogger)  και επιχειρηματίες του τουρισμού για την προβολή και προώθηση των Παξών -μερικούς από τους οποίους καλέσαμε να επισκεφτούν το νησί μας και να το προωθήσουν μέσω των blog /διαδικτύου  - ως τουριστικού προορισμού με έμβαση στην διαφορετικότητα, με Brand  «7 μικρά νησιά , ένας Μεγάλος ΜΥΘΟΣ» , με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του μοναδικού προορισμού ως συστάδα νησιών  κατάλληλα τόσο για θαλάσσιο όσο και περιπατητικό τουρισμό, «πλασμένα» για τους λάτρεις της φύσης και της αυθεντικής νησιωτικής παράδοσης.

Τον Δήμο Παξών, εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον τουρισμό  κ. Γιώργος Λύχνος .Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η οποία είχε και την εποπτεία του περίπτερου  εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ.Σπ.Γαλιατσάτο και την Δ/ρια Τουριστικής Δ/σης της ΠΙΝ κα.Λούβρου τους οποίου και ευχαριστούμε  .

o Δήμος Κέρκυρας από τον Δήμαρχο κ.Κ.Νικολούζο καi τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ.Βασίλη Καββαδία , ο Δήμος Κεφαλονιάς από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο , ο Δήμος Ζακύνθου από τον Δήμαρχο κ.Παύλο Κολοκοτσά  και τον   Αντιδήμαρχο  κ.Αναστάσιο Μποτώνη.

Το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν , η Υπουργός τουρισμού κα. ‘Ελενα Κουντουρά , ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης με τον οποίο συζητήσαμε διεξοδικά και τα βασικά προβλήματα του τουρισμού και δη της νησιωτικής Ελλάδος .

Θα θέλαμε να σημειώνουμε ότι η προσπάθεια για την προβολή του νησιού μας θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα ως βασική υποχρέωση στους επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας .

 

EΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

 

 

 

Ο Δήμος Παξών  στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2016», Ο Δήμος Παξών  στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2016», Ο Δήμος Παξών  στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2016», Ο Δήμος Παξών  στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2016»,

ΣΧΟΛΙΆΣΤΕ
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
 ΕΚΘΕΣΗ, ΕΟΤ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,

{