Tel: 2662032100 | MailΔιεθνής έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO 2015

O Δήμος  Παξών συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΤΤR ROMEXPO 2015 στο Bουκουρέστι της Ρουμανίας που έλαβε χώρα από 12 έως  15 Μαρτίου 2015.

Η TTR ROMEXPO θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας στον κλάδο του τουρισμού.

Η έκθεση αυτή παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων από τη Ρουμανία και από όλο τον κόσμο. Φιλοξένησε 310 εκθέτες από διάφορες χώρες καταλαμβάνοντας εκθεσιακό χώρο 16.000 τ.μ. και καταγράφοντας ρεκόρ  επισκεπτών.

Ο Δήμος  Παξών συμμετείχε στο  περίπτερο της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων  (Περιφερειακή  Ένωση Δήμων )  με επικεφαλή της εκπροσώπησης τον Δήμαρχο Παξών κ.Σπ. Βλαχόπουλο ακολουθούμενο από τον Δημ .Σύμβουλο , υπεύθυνο τουρ. Προβολής Γ. Λύχνο  και το μέλος της επιτροπής τουρ.Προβολής ,  Χρ. Γραμματικό .

Σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας ΕΟΤ Βουκουρεστίου & Μιλάνου  κα. Μπουλασίδου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το έτος 2014 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 950.000 και πλέον Ρουμάνοι τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση επισκεπτών κατά ποσοστό 95%, κάτι που αναμένεται και για το τρέχον έτος .

Να σημειωθεί ότι οι Ρουμάνοι είναι ένας λαός που ταξιδεύει προς τη χώρα μας κατά το μεγαλύτερο μέρος τους ,  με Ι.Χ και μέσω Εγνατίας ,  ενώ συζητούνται  νέες πτήσεις για τη Κέρκυρα και τα άλλα αεροδρόμια των νησιών του Ιονίου .

Το νησί μας τράβηξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των ΜΜΕ της Ρουμανίας  ,άγνωστο έως τώρα  για τους περισσοτέρους  , μέσω του γνωστού και δημοφιλούς ς πλέον διαγωνισμού  « ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ» , κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις  έναντι των άλλων περιπτέρων αλλά  και των επισκεπτών .

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι  να « εκμεταλλευτούμε»  το οδικό  τουριστικό ρεύμα,   λόγω της δυνατότητας των γειτόνων μας  , πραγματοποίησης οδικών ταξιδιών αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της Εγνατίας   και του λιμένα της Ηγουμενίτσας και για  αυτόν  τον επιπλέον λόγο , ο Δήμος μας έλαβε μέρος  σε αυτήν την έκθεση και προσπάθησε να αναδείξει  τα πλεονεκτήματα του νησιού μας και  με βίντεο - προβολές  εκτός από σειρά συνεντεύξεων στα τοπικά ΜΜΕ .

Ο Δήμος Παξών με την βοήθεια του Δήμου Κεφαλονιάς ,του Δημάρχου Αλεξ. Παρίση  και του  Αντιδημάρχου κ. Ευ. Κεκάτου ,μετά την έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου όπου και έγιναν οι  πρώτες συζητήσεις  ,έθεσε της βάσης στη παρούσα  έκθεση  στο  να  δημιουργήσει ένα δίκτυο επαφών για την  ανάπτυξης μικρής κλίμακας κρουαζιέρας  και  στο νησί μας  μέσω του προγράμματος  «SEA WALK» , με σκοπό να αποτελέσει και η κρουαζιέρα για τους συμπατριώτες μας μια σημαντική πηγή  εισοδήματος  , εάν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες αυτές .

Στο  περίπτερο της ΠΕΔ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  που τιμήθηκε ως το περίπτερο με την καλύτερη παρουσία , από την διοργανώτρια ROMEXPO , παρευρέθηκαν , ο Πρέσβης Ρουμανίας Κ. Γρηγόριος Βασιλοκοσταντάκης, ο Δ/ντης Γραφείου  Ελληνικής Πρεσβείας Νικ. Καραλέκας, ο Δ/της Εμπορικού Γραφείου Ρουμανίας Ιωάννης  Μάρκος,  ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας και εκπρόσωπος  της  ΠΕΔ  Γ. Ρεδεστινός, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς  Ευάγγελος Κεκάτος ,ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου  κ.Αναστ. Μποτώνης  ,  η Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Ιταλίας - Ρουμανίας κα Κυριακή Μπουλασίδου και οι υπάλληλοι ΕΟΤ Ρουμανίας Niculae Liliana & Stroe Bogdan τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε για την συνεργασία .

Να σημειώσουμε ότι την οργάνωση  του περιπτέρου ανέλαβε η HELESPO A.E  σε συνεργασία με την ΠΕΔ  και κατά τα πρότυπα του ΕΟΤ , η κα. Κατερίνα Τραμπσιώνη κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την επιτυχή παρουσία μας , αφού ο χρόνος προετοιμασίας  ήταν περιορισμένος .

Στα περίπτερα της ΠΕΔ πρόσφεραν την βοήθεια τους  επίσης ,  η υπάλληλος του Δήμου Κερκύρας Κα Νατάσσα Σταθόπουλου και ο Κ.Στ.Βασιλόπουλος.

Επίσης από πλευράς επιχειρηματιών παρευρέθησαν η Κα. Κατερίνα Μποτώνη και ο Κ. Σταμάτης  Λιβέρης από Ζάκυνθο.

ο Πρόεδρος Ε.Τ Π .Π Γ.Λύχνος

Τα μέλη : Αυγ. Φαναριώτης - Μικ.Μπογδάνου - Λ.Χρήστου- Χρ.Γραμματικός

Διεθνής έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO 2015TO ΦΙΛΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ Διεθνής έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO 2015ΒΡΑΒΕΙΟ Διεθνής έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO 2015Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ Διεθνής έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO 2015Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ME TON ELLHNA PRESBH Διεθνής έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO 2015ΜΕΛΟΣ ΕΠ.ΤΟΥΡ.ΠΡΟΒΟΛΗΣ XΡ.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΑΝΤΙΔ. ΚΕΦΑΛ.ΚΕΚΑΤΟΣ ΕΥΑ.-ΣΤ.ΛΙΒΕΡΗΣ ΕΠΙΧ. - ΛΥΧΝΟΣ .Γ ΔΗ.ΣΥΜΒ.ΠΑΞΩΝ Διεθνής έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO 2015ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΕ ΜΜΕ Διεθνής έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO 2015ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ{