Tel: 2662032100 | MailΗ συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA στην Στοκχόλμη

Σε μια νέα κίνηση εξωστρέφειας ,αναγνωσιμότητας αλλά  και προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού ο Δήμος Παξών με την συνδρομή τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών του νησιού συμμετείχαν  στην 2η τουριστική έκθεση GREKLAND PANORAMA 12-14 Φεβρουαρίου, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας .

Οι Παξοί   συμμετείχαν για πρώτη φόρα στο εξωτερικό  με δικό τους  εκθεσιακό περίπτερο  υπό την αιγίδα του Δήμου και με  συνεκθέτες  τους επιχειρηματίες του νησιού που κάλυψαν ισόμερος τα έξοδα  του περιπτέρου  της εκεί προβολής , σε μια κοινή προσπάθεια  ,να προωθηθούν οι Παξοί , στις Βόρειες Χώρες (Σουηδία ,Νορβηγία ,Δανία κ.α ),  στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για την Ελλάδα στις Σκανδιναβικές χώρες .

Οι Παξοί προσπαθούν να χτίσουν την τουριστική τους ταυτότητα , αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν , το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους , αυτό που ονομάζεται  ¨Brand Name¨.  Με χαρακτηριστικό λοιπόν την πολυμορφία των μικρών τους νησιών και βραχονησίδων που τους περιβάλλουν και με τον τίτλο ¨ 7 Νησιά ...ένας μύθος ¨  θέτουν τα θεμέλια  τους  στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι .

Το διήμερο που η έκθεση ήταν   ανοικτή για το κοινό   διεξήχθη με επιτυχία  ο γνωστός  διαγωνισμός ¨Το φιλί των Παξών , στην αγκαλιά του Ιονίου ¨  , σε μια προσπάθεια να προκληθεί το ενδιαφέρων των  ΜΜΕ  και να αναδειχτεί το νησί ,  ενώ στην κρεμαστή γίγαντο οθόνη του σταδίου  προβάλλονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα 2 λέπτα  βίντεο  του νησιού .Επίσης σε συνέχεια της συνεργασίας που έχουμε με το τμήμα τουρισμού  της ΠΙΝ μας απεστάλησαν έντυπα για την Κέρκυρα τα οποία και μοιράστηκαν  στο κοινό .

Την  επιμέλεια του περιπτέρου είχε  αναλάβει ο  Δημοτικός Σύμβουλος  Τουρισμού κ.Γ.Λύχνος  ενώ από πλευράς επιχειρηματιών ήταν παρόντες  και συνεισέφεραν τόσο  οικονομικά  όσο και με την παρουσία τους ,  ο κ Παναγιώτης. Αρώνης  (Planos Ηolidays) ,ο  κ.Χρήστος  Γραμματικός (  Paxos Μagic Ηolidays ), ο κ. Στέφανος Μακρής (Fougaros Τravel), κ.Γιώργος Βλαχόπουλος (Paxos Club Hotel  ), ο κ. Σπύρος Δένδιας (Glyafada Βeach Hotel ),  ο κ. Στέφανος Ανεμογιάννης ( Stemar Luxury Villas ) ενώ την βοήθεια του στο περίπτερο προσέφερε και ο κ.Βασίλης Ανεμογιάννης .

Το περίπτερο εκτός από πλήθος κόσμου  επισκέφτηκε , ο Μητροπολίτης Β.Χωρών Κλέοπας , ο Πρέσβυς  Σουηδίας κ.Τουλούπας , ο Εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας κ.Σταύρος Σταυράκος , η Δ/τρια του ΕΟΤ Βορείων Χωρών κα  Σταυρούλα Σκάλτσι και η Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων  κ. Αλεξάνδρα Σαραντίδη η οποία τράβηξε το τυχερό λαχνό  για ένα 7ημερο , 2 ατόμων προσφορά ενός εκ των  συνεκθετών .

Στις 10 πρώτες  θέσεις μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών των Σουηδών για διακοπές το 2016 κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το σουηδικό βαρόμετρο Resiabarometern, που αξιολογεί τις τουριστικές τάσεις.

Στις δημοφιλείς αναζητήσεις των Σουηδών στο διαδίκτυο, οι ΗΠΑ  βρίσκονται στην πρώτη θέση (με 3.600 αναζητήσεις/μήνα) ενώ  στις πρώτες 6 θέσεις βρίσκεται και  η Ελλάδα με  (2.900/μήνα) .

Η έρευνα  αποδεικνύει ότι η Ελλάδα παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Σουηδών τουριστών,  διενεργήθηκε τον Νοέμβριο και  βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία κρατήσεων, σε συνεντεύξεις με πελάτες και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας καθώς επίσης σε έρευνες του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων SIFO και σε στατιστικές του Google και αφορά σε ταξίδια που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2016.

Ο Δήμος Παξών  έχει θέση ως έναν από τους πρωταρχικούς του στόχους , την διαρκή προβολή των φυσικών πόρων ,της γαστρονομίας , της ιστορίας , και των επιχειρήσεων του νησιού είναι άλλωστε βασική υποχρέωση του να βρίσκεται σε συνεχή  συνεργασία με όλους τους φορείς  άλλα και τους  τοπικούς  επιχειρηματίες στην δύσκολη αυτή οικονομική  συγκυρία για να ενισχύσει την τοπική οικονομία .

Τέλος ο Δήμος Παξών,  ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή και ευελπιστεί την επόμενη φορά ότι θα  είναι ακόμη περισσότεροι . Η ισχύς εν τη ενώσει και στον τουρισμό !

 

Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη Η συμμετοχή του Δήμου Παξών στην έκθεση GREKLAND PANORAMA  στην Στοκχόλμη


ΕΚΘΕΣΗ, GREKLAND PANORAMA,

{