Tel: 2662032100 | Mail



SSS

Παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Ξυπόλητοι Ήρωες

Παρουσίαση του βιβλίου

της Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Ξυπόλητοι Ήρωες» Εκδ. Πατάκη

Η Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι των Παξών» με χαρά σας καλεί στην παρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματος της Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Ξυπόλητοι Ήρωες» στην Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Παξών (Κ.Ι.Π.) στον Γάιο την Μ. Τρίτη 3 Απριλίου 2018 στις 7.30μμ.

Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα θα μιλήσει και η φιλόλογος Όλγα Παπαδάτου. Παρέμβαση θα κάνει η φιλόλογος Ευτέρπη Λύχνου.

Η συγγραφέας θα μιλήσει για την πολύχρονη έρευνά της για την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής στη Θεσσαλονίκη, για το ξεκλήρισμα της Εβραϊκής κοινότητας και θα παρουσιάσει σπάνιες φωτογραφίες εποχής.

www.biblionet.gr/author/312/Αλεξάνδρα_Μητσιάλη

https://el-gr.facebook.com/alexmitsiali/

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα κι έχει ρίζες από τους Παξούς. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα γράφει λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους. Βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας ("Το Αστερόσπιτο" 2009, "Με λένε Νιλουφέρ" 2012, "Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο" 2013, "Το υπόσχομαι" 2013) καθώς και για άλλα βραβεία ("Το Αστερόσπιτο" και "Η Νύχτα των Πυγολαμπίδων" λογοτεχνικό περιοδικό Διαβάζω 2008 και 2009 αντίστοιχα, Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Αναγνώστης 2014, "Κύριε Χρόνε, σου έχω πολλά παράπονα", Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015).
Στο μυθιστόρημά της "Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει" απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Νέους το 2014.

Είσοδος Ελεύθερη




{