Tel: 2662032100 | Mail



SSS

Σεμινάριο εκπαίδευσης σκυλιών για το κοινό!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ!

Για πρώτη φορά στους Παξούς!  ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 5-8μμ

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γάιος

 

«Επιθετικότητα Σκύλων και Εισαγωγή στην Βασική Υπακοή»

Εισηγητής: Γιάννης Αραχωβίτης

Επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων με 20χρονη εμπειρία, μέλος του APDT & πλήρες μέλος του PDTE

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής: Φαίη Λύχνου (6944633123)

Νεφέλη Δαμίγου (6948173617)

 

Διοργάνωση: PAWS                                                                                  Χορηγός: Δήμος Παξών

 

Υπάρχουν τρεις ουσιαστικές αρχές (προϋποθέσεις) για να έχουμε υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων. Η σχέση, η διαχείριση και η εκπαίδευση. Όλες είναι εξίσου σημαντικές για να έχουμε ένα σκυλί «αστέρι»!

Αν αγνοήσουμε, έστω και εν μέρει, τις παραπάνω βασικές αρχές, το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε ένα σκυλί με προβλήματα συμπεριφοράς και υγείας.

Εκπαιδεύοντας το σκυλί μας με θετικές μεθόδους εκπαίδευσης το μαθαίνουμε να προσαρμόζει την φυσιολογική του συμπεριφορά έτσι ώστε να επιτύχει σε ένα αφύσικο για αυτό περιβάλλον, όπως είναι το σπίτι μας και η πόλη.

Η Διαχείριση περιλαμβάνει την κάλυψη των φυσικών και ψυχολογικών αναγκών του σκυλιού, όπως τροφή, παιγνίδι, πνευματική και σωματική άσκηση και κοινωνική επαφή.

Η Σχέση μας με το σκυλί μας είναι σημαντική - πρέπει να είμαστε οι αρχηγοί και οι δάσκαλοί του που πάντοτε το μεταχειριζόμαστε με συνέπεια και σεβασμό ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε την συμπεριφορά του.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για ένα σκύλο συντροφιάς είναι να τον εκπαιδεύσεις. Η εκπαίδευση, ο χειρισμός και η σχέση είναι τα θεμέλια για να διορθώνονται και να προλαμβάνονται πολλές προβληματικές συμπεριφορές.

Η αποτελεσματική εκπαίδευση βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπου και σκύλου. Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι απαραίτητη για να διδάξεις ένα σκυλί. Όταν ξεκινήσει η εκμάθηση, για τον άνθρωπο και για το ζώο, είσαι στο σωστό δρόμο ώστε να έχεις ένα πιο αποδεκτό μέλος της οικογένειας και «σκύλο πολίτη» καθώς και ένα σκύλο που είναι πιο πιθανό να σε κάνει να γελάς κάθε μέρα.

Πολλά σκυλιά επιδεικνύουν συμπεριφορές  όπως η επιθετικότητα προς ανθρώπους και ζώα, ούρηση σε διάφορα ακατάλληλα σημεία, υπερβολική φύλαξη αντικειμένων ή χώρου, προσπάθεια επιβολής σε άλλα σκυλιά, καυγάδες  κ.λ.π.

Ένας σκύλος, ο οποίος παρουσιάζει αυτού του είδους τις  αγχώδεις συμπεριφορές,  δεν είναι ένας σκύλος με αυτοπεποίθηση αλλά μάλλον ένας  ανασφαλής σκύλος που προσπαθεί να  ελέγξει το περιβάλλον που ζει και να ισορροπήσει  δοκιμάζοντας διάφορες ανάλογες συμπεριφορές.

Μπορείτε να έχετε δίπλα σας ένα σκύλο ασφαλή, χαρούμενο, υγιή, έναν αληθινό φίλο.

Αρπάξτε την ευκαιρία της παρουσίας  ενός επαγγελματία της θετικής εκπαίδευσης σκύλων στους Παξούς. Ο Δήμος Παξών προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία δωρεάν. Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

 




{