Tel: 2662032100 | Mail



SSS

Συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο Αντιδήμαρχος Παξών κ. Γιώργος Λύχνος

Παξοί,  31.10.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδοχικές συναντήσεις  στην Αθήνα  είχε ο Αντιδήμαρχος Παξών κ. Γιώργος Λύχνος  και ο Βουλευτής Κέρκυρας  κος Κώστα Παυλίδης ,  με τον Γ.Γ του Υπουργείο Εσωτερικών Κ. Κώστα Πουλάκη , παρουσία -για τα δικά τους προβλήματα που είναι φυσικά λίγο πολύ  κοινά του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονύση Στανίστα του   Οικονομικών & Τουρισμού κ. Λουκά Αναγνωστάκος  και του μέλους της επιτροπής τουρισμού Ιθάκης κ. Κωνσταντίνος  Καραβίας.

Στη σύσκεψή αναλύθηκαν τα  προβλήματά  εσωτερικής λειτουργιάς των Δήμων και προτάθηκαν   λύσεις καθώς ζητήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ Γ Λύχνο χρηματοδότησή για την ύδρευσή των Αντίπαξων και επιπλέον προσωπικό με τερματισμό κατ εξαίρεση της ποσόστωσης , 1 προσληφθείς προς 5 αποχωρούντα , που ισχύει σήμερα ,    για τους υπάλληλούς   μικρών  ορεινών  και νησιώτικών  Δήμων .

Ο Γ.Γ , κος Πουλάκης υποσχέθηκε καθώς έπραξε και στο παρελθόν να επίλυση τα θέματα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα δηλώνοντας ότι τα αιτήματά  είναι λογικά και χρονίζουν και άρα  χρήζουν άμεσων λύσεων .

Την επόμενη μέρα ο Αντιδήμαρχός κ .Λύχνος με τον βουλευτή Κερκύρας κ. Παυλίδη συναντήθηκαν με τον Διευθύνων Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών κ. Καραβασίλη και ανέλυσαν διεξοδικά τον  τρόπο της οριστικής  επίλυσης του  προβλήματός  μαθητικών αιθουσών ενώ προτάθηκε από  τον κ.Παυλίδη όσο και από τον Κ. Λύχνο η ενίσχυσης  με 3 νέες αίθουσες Containers,  τόσο  για την Κέρκυρα όσο  και για το Γυμνάσιό Λύκειο Παξών  και ο κ Καραβασίλης υποσχέθηκε ότι στο επόμενο 4μηνο θα έχει επιλυθεί και αυτό το  ζήτημα ,ενώ συζητήθηκε το ζήτημα μόνιμων και σταθερών αιθουσών για το νησί των Παξών

Επίσης ο Αντιδήμαρχός Παξών,  κ. Λύχνος παρευρέθηκε εκτάκτως στο Συμβούλιό Ακτοπλοϊκών Συνδέσεών ( ΣΑΣ) και σε παρέμβαση του ενημερώθηκαν  οι παράγοντες   το Υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία του Γ.Γ του Υπουργείου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, κ Ανδρέα  Πουλή,  για την κατάστασή της ακτοπλοϊκής γραμμής των νησιών με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ,  ενώ πρότεινε την δρομολόγηση κλειστού πλοίου τον  χειμώνα σε σταθερές ημέρες μέσα στην εβδομάδα ,  ώστε  ο ταξιδιώτης να προγραμματίζει το ταξίδι του ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και στο νησί των Παξών να είναι προσβάσιμο και να μην απομονώνεται με λίγα μποφώρ , πράγμα που το κάνει δυσπρόσιτο για καθηγητές κ.α

Πρότεινε επίσης την υιοθέτησή  κοινωνικού  τιμολόγιου .,λόγω της υψηλής τιμής του  εισιτηρίου σε σύγκριση με την εκείνο της γραμμής Κερκύρας -  Ηγουμενίτσας εξαιτίας  της  ελλείψεώς  ανταγωνισμού στην γραμμή  Παξών - Ηγουμενίτσας ,αίτημά που απεύθυνέ και  στις ναυτιλιακές εταιρείες που ήταν παρών  και φαίνεται να υπάρχει θετική διάθεσή για το συγκεκριμένα αιτήματα μένει στο  Υπουργείο Ναυτιλίας η διευθέτηση των περισσότερων εκ των άνωθεν ζητημάτων .

 

 

Συναντήσεις  στην Αθήνα  είχε ο Αντιδήμαρχος Παξών κ. Γιώργος Λύχνος



{