Tel: 2662032100 | Mail



SSS

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017»

Παξοί , 08/11/2017

Ο Δήμος Παξών έδωσε και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά , το παρόν στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017», που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου στο Λονδίνο .

Η Word Τravel Μarket  (W.T.M) αποτελεί ,το διεθνές τουριστικό γεγονός,  και έναν  σημαντικός δείκτης της κατάστασης του τουριστικού κλάδου και της ειδικότερα του τουριστικού ρεύματος της Αγγλικής αγοράς .

Με την ολοκλήρωση της φετινής World Travel Market, ολοκληρώνεται η πρώτη ουσιαστική « εξέταση»   για το πώς θα « τρέξει»  η  ερχόμενη τουριστική περίοδο, η οποία διαφαίνεται πολύ ευοίωνη για την Ελλάδα και για το Ιόνιο αρκεί να είμαστε ικανοί να « δημιουργήσουμε» επαναλαμβανόμενους επισκέπτες - πελάτες .

Η WTM αποτελεί κάθε χρόνο , μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και πηγή πληροφόρησης τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων ,όσο και επαφών ,επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να πραγματοποιούνταισυναντήσεις «πρόσωπο με πρόσωπο- be to be» και ο Δήμος μας να είναι παρών σε τέτοια διεθνή γεγονότα .

Η γενική διάθεση και οι διάφορες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο αυτόνομο περίπτερο της ΠΙΝ  , επιβεβαίωσαν ότι το καλοκαίρι του  2018 θα είναι ένα ¨καλοκαίρι  αισιοδοξίας¨  και μάλιστα είναι θετικά τα μηνύματα και από την Αγγλική αγορά εάν η ισοτιμία ευρώ /λίρας δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις.

Στην φετινή  έκθεση συμμετείχαν  πάνω από δεκαοκτώ χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα εξακριβωμένες από πηγές της ταξιδιωτικής  αγοράς στην Αγγλία, ο όμιλος TUI εμφανίζει  μια αύξηση της τάξης του 15% στις προκρατήσεις, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντίστοιχα ο Thomas Cook φαίνεται να εμφανίζει μια μικρότερη  αύξηση, περίπου στο 12-13%, ενώ η Jet2, η οποία ανοίγει συνεχώς προορισμούς στην Ελλάδα εκτόπιζοντας τον Thomas Cook από την δεύτερη θέση των αεροπορικών θέσεων, εμφανίζει αύξηση των προκρατήσεων περίπου 25% , ωστόσο υπάρχουν και οι ¨συγκρατημένοι  αισιόδοξοι που μιλάνε για 5-8% αύξηση συνολικά στην ελληνική αγορά πράγμα που δείχνει την γενική διάθεση των ΄Αγλλων  παρότι ¨άνοιξε ¨ξανα η τουρκική αγορά

Σημαντικές μεταξύ άλλων οι επαφές που έγιναν με ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους , διαχειριστές ταξιδιωτικών εμπειριών (blogger)  και επιχειρηματίες του τουρισμού για την προβολή και προώθηση των Παξών -μερικούς από τους οποίους καλέσαμε να επισκεφτούν το νησί μας και να το προωθήσουν μέσω των blog /διαδικτύου  - ως τουριστικού προορισμού με έμβαση στην διαφορετικότητα, με Brand «7 μικρά νησιά , ένας Μεγάλος ΜΥΘΟΣ» , με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του μοναδικού προορισμού ως συστάδα νησιών  κατάλληλα τόσο για θαλάσσιο όσο και περιπατητικό τουρισμό.

Τον Δήμο Παξών, εκπροσώπησε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ποιότητας ζωής & Τουρισμού  κ. Γιώργος Λύχνος και δόθηκε συνέντευξη στο ελληνικό τηλεοπτικό και διαδικτυακό κανάλι ,  HELLENIC TV ,συνεργείο του οποόιυ προσκλήθηκε να επισκεφτεί το νησί τον ερχόμενο Μάιο .

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η οποία είχε και την γενική διεύθυνση του περίπτερου ,  από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ.Σπύρο Γαλιατσάτο και τον  υπάλληλο της Τουριστικής Δ/σης της ΠΙΝ κ.Γιώργο Παπαβλασόπουλο.

o Δήμος Κέρκυρας από τον Δήμαρχο κ.Κ.Νικολούζο καi από  υπάλληλο της δ/σης Τουρισμού   , ο Δήμος Κεφαλονιάς από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο , ο Δήμος Λευκάδος από τον Δήμαρχο κ.Κώστα Δρακονταειδή και τον   Αντιδήμαρχο Τουριμσού Κ Θανάση Περδικάρη .

Το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν , η Υπουργός τουρισμού κα 'Ελενα Κουντουρά   και αρκετοί άλλοι  .

Θα θέλαμε να σημειώνουμε ότι η προσπάθεια για την προβολή του νησιού μας θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα ως βασική υποχρέωση και ανταποδοτικά,   στους επαγγελματίες  νησιού μας .

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

 

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017» Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017» Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017» Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017» Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017» Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017» Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017» Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017» Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017»


WORLD TRAVEL MARKET, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,

{